A legjobb szakmai gyakorlat

Imádom a divat világát, kiskoromban mindenképp ruhatervező szerettem volna lenni. Aztán elég hamar derékba szakadt az elképzelésem, mert valamiért sehogy sem ment a rajzolás. A barátaim és osztálytársaimnak mindig olyan könnyem ment, de én sajnos túl ügyetlen voltam a ceruzákhoz és ecsetekhez. Szóval maradt valami, amihez kevésbé kell kézügyesség, mondjuk matek sem, mert abból sem voltam valami fényes. Közben persze, ahogy felnőttem, folyamatosan odafigyeltem a stílusomra és a megjelenésemre, mindig követtem a legújabb trendeket és otthon voltam a fashion világában.

Jelenleg végzős hallgató vagyok Médiatudományok szakon és végre sikerült kitalálnom, hogy mit szeretnék kezdeni az életemmel. Az egyetemi szakot csak úgy random választottam, de végül is jó döntés volt, mert megértettem, hogy a segítségével közel maradhatok a divathoz.

Még első éven volt, hogy egy reklámügynökséghez mentem szakmai gyakorlatozni. Nem voltam túlságosan bezsongva az ötlettől, de hát muszáj volt megcsinálnom. Végül is jól sült el a dolog, mindenki nagyon kedves volt és szimpatikus velem, valamint kaptam egy hihetetlen jó feladatom. Esettanulmányt és konkurenciaelemzést kellett készítetnem néhány magyar divatmárkáról és női ruha webshopról. Imádtam a feladatot, nagyon jó volt minden nap figyelni, ahogy kommunikálnak. Ez volt a tökéletes feladat számomra, közben persze sikerült is beleszeretném néhány oldalba. A kedvencem az Abutik nevű webshop lett. Szerettem az oldal egyszerű és átlátható felépítését, tetszett, hogy van saját blogjuk is, és ami végül is tetőzte az egészet: imádtam a ruhákat, amiket árulnak. Annyira, hogy a szakmai gyakorlatra kapott fizetésem nagy részét arra költöttem, hogy bevásároltam tőlük egy nagyadag ruhát. Soha nem érezte még magam annyira trendinek, mint amikor azokat a cuccokat kezdtettem végre viselni, amiket több mit egy hónapon keresztül, minden nap megnéztem.

Úgy örülök, hogy így alakult az életem, mert végre rátaláltam az utamra. Jelenleg az államvizsgámat írom, amiben az Abutikot hasonlítom össze néhány, kevésbé tudatosan megalkotott női ruha webshoppal. És az a tervem, hogy egy ilyen oldalnál fogok elhelyezkedni, mint kommunikációs vagy marketinges. Na nem tudom, ehhez persze alkalmazniuk is kell valahova, de hátha sikerül. Az Abutik lenne a legjobb.