Ilyen a jó online újság szakértői szemmel

Két évvel ezelőtt végeztem az egyetemen kommunikáció és médiatudomány szakon, vizuális kommunikáció szakirányon. Nagyon szerettem volna elhelyezkedni a reklámszakmában, de már az egyetem legelső napján felkészítettek arra, hogy ez majdhogynem lehetetlen lesz.

Sajnos igazuk volt, de nem tudom még elengedni ezt a dolgot. A látásmódom teljesen megváltozott a tanulmányaimnak köszönhetően. Nem tudok nem szakmai szemmel megnézni egy reklámot, egy újságot vagy éppenséggel egy plakátot. Látom, hogy mit akarnak szimbolizálni, mi az üzenet, vagy azt, hogy én mit csináltam volna másképp, amitől talán hatásosabb és vizuálisan esztétikusabb lehetne a látvány.

Bármilyen hihetetlen, de még a különböző internetes oldalakkal is hasonlóképp vagyok. Éppen ezért, ha valami számomra átláthatatlan, akkor inkább nem is próbálkozom tovább. Ezért nem is szoktam nagyon online vásárolni, vagy nézelődni, csak nagyon ritkán.

De a minap egy üzenetem érkezett a lakótársamtól. Ez állt benne: Penny Újságok – Online lapozható formában | Akcióleső, és egy link.

Penny Újságok – Online lapozható formában | Akcióleső

Azzal a kedves szándékkal küldte, hogy ezen az oldalon biztosan szívesen fogok nézelődni, mert átlátható és sok minden megtalálható rajta. Arról nem is beszélve, hogy rendszeresen a tőlem 5 perc távolságra lévő Pennyben szoktam vásárolni.

Megnyitottam hát a linket, amit küldött és az én kritikus szakmai szemem egyből elégedett lett vele, mert egy jól rendszerezett oldalt láttam, figyelemfelkeltő színekkel.

Át is néztem egyből a Penny újság online lapozható verzióját, mert egyébként is tervben volt már egy bevásárlás. A korábbi akciós újságokat is megtaláltam, azokat is átnéztem.

Mint már említettem, nem voltam soha az az interneten nézelődő típus, de bevallom elég sok időt eltöltöttem már első alkalommal is az oldalon. Tudom, biztosan furcsán hangzik, de új élmény volt csak úgy nézelődni és lapozgatni ezeket az online újságokat, mert eddig ez nem volt jellemző egyáltalán.

Nem csak a Penny ajánlatait néztem át, mert minden olyan üzletnek és áruháznak megtaláltam az újságait, így online lapozható formában, amit ki is használtam, mert végre egyértelműen átláttam az oldalt, nem kellett mindenfelé kattintgatnom. Csak kiválasztottam, hogy éppen mire vagyok kíváncsi és máris meg tudtam nézni az aktuális és a régebbi reklámújságokat is.

Igazából azóta sem lettem túl nagy híve az interneten való barangolásnak, de ezt az oldalt nagyon megszerettem, minden vásárlás előtt megnézem, mert nagyban megkönnyíti a bevásárlást.