Logótervből mennyezetfűtés

Hogyan jutottam el a logótervezéstől az elektromos mennyezetfűtésig?

Ha grafikusként vagy kiadványszerkesztőként dolgozik az ember, rengeteg olyan kihívással szembesül munkája során, ami komoly fejtörést okoz. Napjainkban nagyon fontos a megjelenés mind online, mind pedig offline térben, és bizony a több éves gyakorlat is ki tud fogni egy-egy szakemberen. Nem is olyan régen egy fűtőtestekkel foglalkozó cég kért fel teljes arculat tervezésére. Most azt felesleges részleteznem, hogy ilyenkor logóra is szükség van, tehát a nulláról indulunk, és ez mennyi munkával jár. Logó esetén érdemes napokat rászánni arra, hogy a témakörben hasonló logókat végignézzük, inspirálódjunk, eleinte kézi rajzos vázlatokat készítsünk, stb. Nem is taglalom tovább, mert nincs értelme, ez az én feladatom, nem az ügyfeleké. Tehát ott tartottam, hogy fűtéssel kapcsolatos logót kellett terveznem. Ekkor még nem gondoltam volna, hogy ötletgyűjtés közben rátalálok arra az oldalra, ahol majd rám kacsint a nekem megfelelő mennyezetfűtés. Azonban az elektromospadlofutes.info/rendszer/mennyezetfutes kellemes meglepetést okozott számomra.

Már a második napom ment rá arra, hogy ötleteket gyűjtsek és rajzolgassak ügyfelem arculatához, és több olyan oldal is akadt, ami már nem először jött velem szembe a munka során. Kevés kiemelkedően jó és figyelemfelkeltő designt találtam a témában, de amelyik oldal szimpatikusabb volt mind design, mind pedig szolgáltatás terén, azokon az oldalakon kicsit hosszasabban is elidőztem. Ezeknek egyike volt az Elektromos Fűtés Kft. weboldala, ahol egy számomra teljesen új technológiával ismerkedtem meg. Valamilyen szinten betekintést nyerhettem az AHT amorf fűtőszalagok világába – meg persze próbáltam fejben leképezni, hogyan is nézhet ki – és azt vettem észre, hogy teljesen belevesztem a témába. Talán azért is, mert szeretem összekötni a munkámat az élet más területeivel is. A fűtés pedig nálam mindig is kényes téma volt. Vidéki gyökereimből kifolyólag nem okoz gondot, ha reggelente még nem látok kettőig, de máris a fogvacogtató hidegben egy nagy baltával esek neki pár fahasábnak. Viszont az az igazság, hogy nem is túlzottan rajongom érte, meg ha már a lehetőség adott, miért ne korszerűsítenék?

Na jó, vágjunk bele, fűtsünk be!

Mivel a munka határideje nem volt túl szoros, úgy gondoltam, hogy ráérek kicsit másfelé kanyarodni. Fogtam hát kedvenc pokrócomat, bekucorodtam a kanapé egyik sarkába ölemben a laptopommal, és nekiálltam jobban átböngészni az Elektromos Fűtés Kft. weboldalát.  Mindent átnéztem az oldalon A-tól Z-ig, a legjobban pedig az elektromospadlofutes.info/rendszer/mennyezetfutes aloldal keltette fel a figyelmemet. Mindig is érdekeltek az úgynevezett láthatatlan, korszerűbb megoldások az élet bármely területén, így máris elképzeltem, milyen is lenne az én kis vidéki kuckóm, ha nem kéne minden reggel a faggyal küzdve fát hasogatni, és nem kéne sem a kazánt, sem pedig a radiátorokat kerülgetni. Mit ne mondjak, nem tűnt éppen rossz elképzelésnek!

Miután minden számomra fontosnak vélt információt elraktároztam a fejemben, fel is kerestem az Elektromos Fűtés Kft.-t telefonon. Azt már tudtam, hogy szükség van egy felmérésre, melynek keretében megnézik, milyen paraméterek szerint tudnak majd dolgozni az én kis kuckómon. Éppen ezért minden kertelés nélkül a lényegre tértem, és lehetséges időpontok felől érdeklődtem. Mivel szabadúszó vagyok, így jobban tudok időben igazodni, és jeleztem is, hogy nem kell az időpontokon aggódni, részemről minden megoldható.

A mennyezetfűtés gondolatától is be lehet zsongni!

Ha pár nappal a történet kezdete előtt valaki azt mondja nekem, hogy majd az elektromos mennyezetfűtés fog lázba hozni, biztosan kiröhögöm. Hát egy művészlelket mégis hol érdekelne a fűtés világa? Mint kiderült, pont a saját lakásában… Bár talán annyira nem is meglepő, mert ha valami tervezett változás van kilátásban sajátos kis világomban, az mindig feldob. Ezt a hatást érte el az is, hogy az Elektromos Fűtés Kft. elektromospadlofutes.info/rendszer/mennyezetfutes aloldalán hosszasabban elidőztem. Nincs mese, ha fűtés kell, hát fűtés kell, én pedig hallgattam ösztöneimre.

Happy end? De még mennyire!

Most szerintem nyugodtan átugorhatjuk azt a részt, hogy megtörtént a felmérés, árajánlatadás, majd a beépítés, mert hát végül is tőszavakban ez történt. Az számotokra biztosan érdekesebb része a történetnek, hogy új mennyezetfűtés tulajdonosként milyen jó dolgom van. Végre nem kell fát hasogatnom és több időm jut a tervezésekre! Hiszitek vagy sem, sokszor pár perc is rengeteget számít egy-egy kisebb project vagy nagyobb munka során. Ráadásul ezzel a kis kitérővel olyan jól kiszellőzött a fejem, hogy a logóötletem is megszületett ügyfelem arculatához.