Van olyan szakma, amiben fontosak a fog implantátumok

Ismerőseim gyakran panaszkodnak fogászati kérdésekben, és bár azt szokták mondani, hogy természetes, hogy mindenkinek a saját problémája a legsúlyosabb, én azért mégis gyakran irigykedek rájuk. Ennek nincs más oka, mint az, hogy míg ők mindig megválaszthatják, hogy milyen beavatkozást akarnak éppen megtenni – betömik-e most a fogukat, vagy még várnak, hidat vagy implantátumot raknak fel maguknak? – addig nekem a munkám rengeteg dolgot határoz meg. Bizony, nálam a fog implantátum árak nem olyan költségek, amikről én döntöm el, hogy vállalom, hanem ha nem fizetem ki, akkor az állásomat is elveszíthetem: ilyen ez a modellszakma.

Ha az ember arra teszi fel a fiatal éveit, hogy minden fotózáson, képen jól kell kinéznie, hogy a reklámok, amikben szerepel, a legtöbb terméket el tudják adni, akkor bizony ezért tennie is kell. A munkám megköveteli azt, hogy míg mások a saját nyolc órájuk után hazamennek, leülnek és nassolnak a tévé előtt, én addig is edzek, egészségesen főzzek és vigyázzak magamra. Ugyanebbe a kategóriába tartoznak a fogaim is: minden lehetséges fogtisztító eszközt használok, a nagyon alapos fogmosástól kezdve a fogselymen át a szájvizekig, mert nem engedhetem meg magamnak, hogy bármi hiba legyen a mosolyomban.

Bár ma már létezik Photoshop, amivel az ilyen hibákat javítani lehetne, és még a legelrontottabb reklámkampányokat is képesek megmenteni, de az ég továbbra is igaz, hogy senki nem kezd egy olyan modellel, akinek el vannak színeződve a fogai vagy hiányzik bármelyik, esetleg nagyon feltűnő hídja van. Ez nem azért van így, mert a képeken nem lehetne kijavítani, egyszerűen csak azért, mert előbb vagy utóbb úgyis lebukáshoz, hiteltelenséghez vezetne. Éppen ezért, ha bármi ilyen jelentkezik, az egyetlen megoldás az lehet, hogyha azonnal felkeressük a fogorvosunkat.

Számomra például mind a kávé, mind a cigaretta bűnös élvezetnek számítana, amivel nem élhetek: nem engedhetem ugyanis meg, hogy a fogaim elszíneződjenek. És bár rendszeresen járok fogkőleszedésre, nyilván nem tudom ezt olyan gyakran megtenni, hogy a folyamatosan termelődő réteg sose legyen jelen.

Mindez annak köszönhető, hogy én valamiért genetikailag is rendetlen fogakkal vagyok megáldva – ha nem figyelnék oda különösen az ápolásukra, olyan lenne a mosolyom, hogy kamera elé se engednének. Ezért irigykedek azokra, akiknek a fogorvos csak egy kellemetlenség, amin egyszer túl kell esni: nekem ezek mindennapos kérdések, amikkel folyamatosan foglalkoznom kell, és sose engedhetek a magammal szemben tanúsított szigorból.

Szerencsére ebben a helyzetben ha más nem is, de legalább egy nagyon jó szakember segítségemre lehet. Az teljesen kizárt, hogy az én helyzetemben megengedhessem magamnak az állami rendelést, hisz amilyen gyakran járok, elengedhetetlen, hogy a hozzám legjobban illő szakember végezze a munkát. Arról nem is beszélve, hogy mi lenne, ha nekem minden alkalommal órákat kéne várnom a sorban!

Pont ezért a hosszú évek alatt nagy figyelmet fordítottam arra, hogy ne álljak meg addig a keresésbe, amíg bele nem botlok egy olyan szakemberbe, akivel maximálisan jól együtt tudok dolgozni, és ez végül sikerült is. Azóta pedig, visszatérő vendégként, legyen szó akár fogkő eltávolításról, akár tömésről, akár fogimplantátumról, mindenben remekül tud nekem segíteni, és esküszöm, még csak nem is fáj annyira, mint máshol.

implantátum árakAz persze túlzás, hogy egyáltalán nem fájna, de szerintem ez velejárója a fogorvosnak. Emlékszem, az eddigi legdurvább esetem az a fogimplantátumom volt: mivel tényleg nagyon rossz minőségűek a családomtól örökölt fogaim, ezért nem volt kérdéses, hogy eljöjjön annak az ideje, amikor elkezdem őket elveszíteni, de arra nem gondoltam, hogy ez már a húszas éveim végén meg fog történni.

Egyszer azonban elérkezett az ideje annak, hogy a fogorvosom azt mondja, hogy az egyik felső, eléggé elől és jól látható lévő fogam már nem fogja tovább bírni, és ha nem távolítjuk el most, akkor csak sokkal rosszabb komplikációkra számíthatok. Természetesen nagyon megijedtem, mivel ha egy ennyire feltűnő helyen lévő fogamtól meg kell válnom, az akár a karrierem végét is jelentheti, de ő megnyugtatott, hogy ez teljes egészében pótolható, úgy, hogy avatatlan szemeknek nem is lesz feltűnő a változás. Én pedig már tudtam, hogy nekem nem számítanak a fog implantátum árak, muszáj lesz élnem velük.

A lehető legprecízebb pótlást kértem, a legjobb alapanyagokból, mivel semmi kedvem nem volt ahhoz, hogy a közeljövőben újra meg kelljen ejteni a beavatkozást. Így aztán jó mélyen a zsebembe nyúltam (kiderült amúgy, hogy ha nincsenek ilyen extra igényeim, akkor még az árak is egészen barátian alakultak volna), de megérte, mert tényleg olyan minőségi munkát kaptam érte cserébe, amiről meg se lehetett mondani, hogy nem igazi fog.

Persze, azóta még jobban figyelnem kell az ápolásra és karbantartásra. Bár az implantátumnak megvannak azok az előnyei, hogy nem ragadnak bele olyan könnyen ételmaradékok elérhetetlen helyekre, mint egy hídnál, vagy bármilyen más pótlásnál, azért semmit sem bízok a véletlenre. Ugyanúgy, mint eddig, ez is beletartozik ugyanis a sikeres pályafutásomba.

Összességében úgy érzem, hogy a fog implantátum árak kifizetése nagyon megérte az esetembe, mert egy minőségi pótlást kaptam érte, amivel újra teljes értékű lehet az életem és a reklámjaim is. Azt nem tudom, hogyha a korábbi években nem keresem meg a hozzám legjobban illő magánrendelőt, akkor milyen lett volna az élmény, de attól félek, hogy fájni biztosan jobban fájt volna – és talán még az eredmény se lenne ugyanaz.