Kicsi az irodánk, hol kávézzunk?

Sosem gondoltam volna, hogy egy konyha elrendezése mekkora hatással lehet a kreativitásra!

Grafikai stúdiót működtetek, egy közepes méretű lakásirodában. 10-15 fő dolgozik itt nap mint nap, ami szerintem még egy teljesen elviselhető létszám. Teljeskörű grafikai kivitelezést vállalunk, ehhez pedig elég különböző érdeklődésű, munkakörű és felfogású emberek vannak a csapatban. Van itt, aki tervez, van, aki tárgyal, van, aki kivitelez. Végtére is egy csapat vagyunk, így együtt kell dolgoznunk a projekteken, együtt kell kielégítenünk az ügyfél kívánságait.

Én hoztam létre a céget 6 éve, eleinte, 4 fővel dolgoztunk. Azóta sok minden változott, a csapat is, és a munkák is. Kezdetben egy külön irodám volt nekem, és a másik szobában dolgozott a három alkalmazottam. Mikor elkezdtünk bővülni, fokozatosan fel kellett adnom a saját iroda gondolatát. Mint hogy egy lakásból kialakított irodáról beszélünk, van egy kis fürdőszoba, illetve konyha is. És itt el is érkezünk a mondandóm lényegéhez: nemrég átalakítottuk az egész irodát, ami egészen érdekesen alakult.

Egy ügyfelünkkel beszélgettem az elvégzendő munkáról, amikor is megemlítette, hogy egyébként van egy másik vállalkozása is, amiben konyhákat terveznek és újítanak fel. Eleinte nem érdeklődtem eziránt, de az ügyfél annyira meggyőzően beszélt az egészről, hogy végülis elfogadtam a névjegyét, és meglestem a weboldalukat.

Alapból az fogott meg, hogy nem csak új belső terek kivitelezésére szakosodtak, hanem a felújítás is a repertoáron van. A fókusz a jó áron. Konyhabútor jó áron pedig nem kis kihívás. Azért egy olyan berendezésről, bútorról beszélünk, ami jó esetben évtizedekig a helyén marad, maximum javítások esnek rajta. Persze, ha jó minőségű.

Nem csak erről olvastam a konyhabutorom.hu-n. Rengeteg berendezési tippet osztanak meg velünk, és ahogy ezeket olvastam, rájöttem, hogy az irodában a konyhánk egyáltalán nincsen jól berendezve, és nem felel meg az elvárásainknak illetve az igényeinknek. Sokszor öten, hatan zsúfolódunk a kis helyen, a bútorok zsúfolttá teszik a teret. Valószínűleg nem is lenne szükség annyi elemre, hiszen húsz darab mindenféle tányérból és evőeszközből nekünk bőven elég, plusz néhány edény és kész. Ellenben jó lenne, ha a kávégép fölött például lenne egy polc vagy szekrény, ami eddig nem volt. Kávézáskor így gyorsan és könnyen elővehetnénk a szükséges dolgokat. Márpedig a kollégákkal a kreatív munka közben rengeteg kávét vagyunk képesek meginni…

Így alakult hát, hogy az egész weboldalt szóról szóra elolvastam, és elkezdtem agyalni, mit is csináljak. A kollégákkal összehívtam egy meetinget, és mivel kreatív, ötletes emberekről van szó, hamarosan egy új tervet hoztunk létre az egész irodára vonatkozólag. Tudtuk persze, hogy ezek azért laikus próbálkozások, szóval kértem is árajánlatot a konyhás cégtől. A többi teret is felújítjuk majd, kíváncsi vagyok, mit tudunk kihozni belőle!