Ez az az oldal, amin még egy grafikus szeme is megakad

A családunkban szép számmal akadnak művészlelkek, elsősorban a zeneművészet területén, de akad néhány képzőművészeti beállítottságú is. Ilyen pl. a bátyám is, aki grafikusként végzett a középiskolában. Egy időben komoly tervei voltak ezzel kapcsolatban, szeretett volna továbbtanulni ebben az irányban, illetve nagy álma volt egy grafikai studió létrehozása is. Végül az élet máshogy hozta, és az informatika irányában indult el. Úgyhogy a grafika, a rajzolás ma már csak hobbi szintjén van jelen az életében. Persze azért nem tudja letagadni ezt a vonalat sem, sokszor nézi kritikus szemmel a weboldalakat. Egyrészt, mint informatikus szemléli, de az esztétikai részét már grafikus szemmel figyeli.

Figyelemfelkeltő ajánlatok

A múltkor például pont akkor lépett be a szobámba, amikor a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ weboldalt nézegettem, amely egy székhelyszolgáltatással foglalkozó céget mutat be. Egyből kiszúrta, hogy a kezdőlap milyen figyelemfelkeltő, és milyen élénk színeket használtak rajta. Ezt kifejezetten megdícsérte, hiszen a legtöbb ember szívesebben kattint rá és böngész egy olyan oldalt, ahol az élénk színek, világos képek dominálnak. Mint informatikus, pedig az tetszett neki a Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel oldalában, hogy egyszerűen kezelhető, a kevésbé járatos felhasználók is könnyedén eligazodnak a honlapon. Ugyanakkor a funkciók pedig megfelelően működnek. Már a kezdőlapon, ha rákattintunk a nekünk szimpatikus csomagajánlatra, akkor arra a szövegrészre ugrunk át, amely részletesebben bemutatja azt. Ezáltal nekünk csak azt mutatja, ami iránt ténylegesen érdeklődünk. Így pedig nem kevés időt spórolhatunk meg.

Azt is dicsérte, hogy a címeket a térképen is megmutatták, így nem kell külön megkeresni, hogy hol van a hely. Akár már a weboldalról egyből elindíthatjuk az útvonaltervezést, ha esetleg személyesen néznénk meg a céget. A kapcsolatfelvétel is könnyedén zajlik az oldalon. Ezt egyrészt megtehetjük egy űrlap kitöltésével, másrészt telefonon is fel tudjuk venni a kapcsolatot a céggel. Mindkét opció szembetűnő az oldalon, szóval ennek a keresésével sem kell hosszan elidőzni.

Összeségében elégedetten szemlélte az oldalt. Inkább azon volt meglepődve, hogy én mit keresek a Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel weboldalán. Őszintén, erre már magam sem emlékszem. Viszonylag gyakran előfordul, hogy mindenfelé elkalandozom az interneten, úgyhogy kicsit sem lep meg, hogy végü egy ilyen oldalon kötöttem ki. Mindenesetre érdekes volt látni, hogy a bátyám milyen szempontok alapján néz meg egy oldalt, másrészt tök sok hasznos dolgot tudtam meg a cégalapításról, a székhelyszolgáltatásról.