Egy kis fűtéssel minden megoldható

Egy reklámstúdióban dolgozom, itt ismertem meg a párom is, aki grafikus a cégnél. Már évek óta együtt vagyunk és vagy nálam, vagy nála vagyunk, de mindig együtt. Amikor megkérte a kezem és én igent mondtam, elhatároztuk, hogy okvetlen szükségünk van egy közös otthonra. Meg is találtuk a mindkettőnknek legjobban tetsző családi házat, amibe már a beköltözést terveztük, hiszen egyből meg is vettük.

Egyik szombat délután kimentünk az újdonsült házunkba és addig-addig beszélgettünk, amíg arra lettünk figyelmesek, hogy már sötét van kint. Úgy döntöttünk, ha már így alakult, nem indulunk vissza a városba, hanem itt maradunk. Az autóban mindig van takaró és kispárna a hirtelen jött ötleteink miatt, amilyen ez is volt. Ott is aludtunk végül. Ez a kis kaland nagyon jó volt arra, hogy megtudjuk, itt nagyon hideg van télen.

Elindultunk vissza és a vasárnapomat azzal töltöttem, hogy alternatív fűtési megoldások után böngésszek. Nem is telt sok időmbe rátalálni a futesklimaval.com weboldalára, ahol a klímával való fűtésről találtam nagyon érdekes információkat. Mindenekelőtt azzal kezdtem, hogy megnézzem a fűtő klíma árakat. Kénytelenek vagyunk most már megfogni a pénzt, elvégre most vettünk egy házat. Mivel ahhoz képest, hogy mennyi mindent tudnak ezek a csoda szerkezetek, egyáltalán nem találtam drágának, így hát elkezdtem kutakodni az oldalon, ahol egyébként különböző kedvezmények is csábítják a keresőt a vásárlásra, ilyen például a beszereléssel járó költségek elengedése fűtő klíma vásárlása esetén.

A fűtő klíma árak mellett rendkívül megfogó a termékekben, hogy egész évben használhatók az adott évszaknak megfelelő hűtő vagy fűtő funkciók és mivel nem kapcsol ki, ezért nem vesz fel plusz energiát, hogy újra elérje a kívánt hőfokot, hanem folyamatosan temperál. Emellett egész évben dinamikusan működik, illetőleg biztosítja a friss és tiszta levegőt a légszűrőinek köszönhetően. A levegő szűrése azért is érdekes, mert meggátolja a baktériumok és egyéb kórokozók elszaporodását, illetve csökkenti a penészedésre való hajlamot. Mivel még nem ismerjük a ház penészedési szokásait, ezért jobb félni, mint megijedni és egyből gondolni a megelőzésre. Energiatakarékos is, ami jót tesz a pénztárcánknak, hiszen folyamatosan csökken a fűtésre való költés. Technológiai fejlettségének köszönhetően nem marad befűtetlen sarok, illetve hihetetlen gyorsan befűt vagy lehűt annak megfelelően, hogy épp melyik funkcióra van szükség.

Fontos eldönteni, hogy az ember az egész házat akarja-e befűteni, ezen esetben a fűtésre optimalizált klíma lesz a hosszútávon megtérülő opció. Ellenben, ha csak kiegészítő fűtésre van csak szükség a megfelelő komfortérzet megteremtéséhez, akkor egy valamivel alacsonyabb árú termékhez jutunk, ám az maximum csak egy szoba ideiglenes felmelegítését biztosítja csupán.

Mikor már a megrendelésnél tartottam, behuppant mellém a párom a kanapéba és a kezembe nyomott egy meleg teát, hogy lazítsak egy kicsit. Gyorsan legurítottam izgalmamban, hiszen a megoldás adott volt, már csak rendelni kellett. Elmondtam a páromnak, amit az elmúlt hosszú órákban megtaláltam, természetesen neki is nagyon tetszett az ötlet, ki is vette a kezemből a laptopot, hogy ő rendelje meg, persze legelőször ő is a fűtő klíma árakat ellenőrizte, kifogást azonban nem talált.

A megrendelést követő néhány napban már ki is szállították. Nem sokkal később megérkeztek a szerelők és ahogy az oldalon a vásárláskor ígérték, nem kellett külön fizetni a beszerelésért. Szerencsére a beszerelés sem tartott sokáig hála a nagyon profi csapatnak, akik alig egy pár óra alatt végeztek is. Nem maradt hát már más, mint a költözés.

Nem ment egyszerűen kiválogatni a két lakásból a bútorainkat és egybe belezsúfolni, de azért szép lassan megbirkóztunk a feladattal. Az első estére már ki is próbáltuk a fűtő klímánkat. Nem is telhetett volna jobban az első nap a közös otthonunkban. Ugyan még óriási volt a kupi, de ez már egy csöppet sem számított, hiszen a fűtő klímánk által teremt hőmérséklet és a csodás házunkban lévő közös életünk kezdete nem is tehetett volna minket ennél boldogabbá.

A felhőtlen boldogság kísért minket a munkahelyünkre is. Természetesen mindenki afelől érdeklődött, hogy mi az oka ennek a kicsattanó jókedvnek. Mindenkinek elmeséltük a szép házunk és a fűtő klímánk történetét, ami többek érdeklődését is felkeltette eziránt az innovatív megoldás iránt, ami nagyon sok mindenre megoldást jelenthet egy családnak. A főnök azért kiosztotta a feladatokat, így én indulhattam reklámszöveget írni, a férjem meg a grafikákkal foglalkozni.