A nyomda segítségre szorult papírraktár ügyben

A grafikai stúdió, ahol dolgozom, nagyméretű plakátok tervezésével foglalkozik. Azonban a tervezés egy dolog, ezeket a plakátokat le is kell valahogy gyártani, ebben szoktunk együttműködni egy jól bejáratott nyomdával. Azonban amíg nekünk csak a számítógépeinkre, internetre és áramra van szükségünk, addig ők néha fizikai gondokkal és hiányokkal is küzdenek. Elvégre a papír sem magától keletkezik a nyomdagépben, amit azután kiragasztanak mindenhová. Bizony, jelentős mennyiségű papírt kell raktározniuk ahhoz, hogy hatékonyan tudjanak működni. Azonban nem mi vagyunk az egyetlen ügyfelük, így mindig van mit csinálniuk. Viszont csak mi vettük a fáradtságot, hogy segítsünk nekik, amikor gondban voltak a raktárbővítéskor. Hogy konkrétak legyünk, ha nem küldöm el nekik a rackinglog.hu/termekek/raklapos-allvanyrendszer/statikus-polcrendszer/ linket, akkor az is lehet, hogy sokkal rosszabbul járnak.

Én vagyok az egyik, aki a kommunikációt végzi a nyomda és a mi cégünk között, már amikor éppen nem ügyfelekkel tárgyalok. Nálunk az ilyesmi ilyen cirkuláris rendszerben megy, mindenki mindennel foglalkozik. Szóval éppen a következő nagy rendelésünk egyeztetésén voltam túl, és a nyomdai intézővel még beszélgettünk pár szót. Ő újságolta, hogy raktárat akarnak bővíteni, mert nem tudnak elég alapanyagot tárolni, folyton után kell rendelniük. Viszont gondban vannak, mert nem ismernek egy olyan céget sem, akik alkalmasak lennének az állványzat megtervezésére és kivitelezésére. Ezek a papírgurigák elég nehéz dolgok ám! Lehet, hogy egy fénymásolólap könnyű, de egy ilyen papírhenger több mázsás, és csak raklapon lehet mozgatni. Éppen ezért kellett nekik egy megbízható, nagy teherbírású raklapos állványrendszer. Szerencsémre, de elsősorban az ő szerencséjükre a rackinglog.hu/termekek/raklapos-allvanyrendszer/statikus-polcrendszer/ oldallal tudtam a segítségükre lenni.

A nyomdás kollégával való beszélgetést követően nem kimondottan foglalkoztam a kérdéssel, igazából szinte el is felejtettem. Azonban ahogy egy este a neten böngészgettem, belefutottam egy fórumbeszélgetésbe. Mivel raktárazás, raktártechnika volt a téma, egyből beugrott, hogy mit beszéltünk, és elkezdtem egy kicsit utánaolvasni a vélemények, hozzászólások között. Ott akadtam bele a rackinglog.hu/termekek/raklapos-allvanyrendszer/statikus-polcrendszer/ linkbe, mert az egyik felhasználó váltig állította, hogy ennél jobb raktározás specialista cég nemigen létezik idehaza, és amikor megnyitottam az oldalt, megértettem, hogy miért mondta. Egy nagyon professzionális, de mindemellett laikusok számára is kimondottan értelmezhető weboldalon találtam magam, ahol rengeteg mindent megtudtam a különböző polcokról és állványokról. Láttam, hogy szinte bármilyen méretű és fajtájú, többek között raklapos állványzatot is kiviteleznek, szóval kézenfekvő volt, hogy továbbítsam a nyomdai ismerősömnek.

Másnap felhívott, és megköszönte az információt, továbbította a főnökének, és gyakorlatilag rajongott érte. Még nem mondta 100%-ra, de személyes véleménye szerint nekem köszönhetően megoldódik a raktárbővítés kérdése. Nagyon örültem neki, mindig boldoggá tesz, ha segíthetek valakinek. Mikor legközelebb felvettem velük a kapcsolatot, már azt újságolta a kolléga, hogy végül tényleg az én javaslatom lett a nyerő, mert senki sem tudott olyan jó árat és olyan gyors kivitelezést ajánlani, mint ez a cég. Már letárgyalták a részletek nagy részét, a helyszíni felmérés is megtörtént, szóval már csak hetek választják el őket attól, hogy teljes gőzzel megkezdődhessen az építés. Ha ezzel végeznek, jóval nagyobb lesz a kapacitásuk , több és nagyobb megrendelést tudnak majd kivitelezni. Mindez nem biztos, hogy megvalósult volna, ha nem futok bele a rackinglog.hu/termekek/raklapos-allvanyrendszer/statikus-polcrendszer/ oldalba, de néha azért előfordulnak szerencsés véletlenek.