Grafikából szobor, sok bukósisak felhasználásával

Dénes cimborám egy eszméletlenül jó grafikus, desinger. Egy autó gyárnak is dolgozik, tervezi a karosszéria elemek kinézetét. Nagyon szereti, mert új kihívás volt ez számára és új technológiákat ismert meg. Mostanában egyre kedvetlenebb, volt, mert nem érezte, hogy tovább tudna fejlődni ezen a téren és a munkafolyamat is elég monotonná vált számára. Ennek következtében új elfoglaltság után nézett, ami újra tűzbe hozza. Kitalálta, hogy egy szobrászkodásba fog, de nem akármilyen módon. Használt bukósisakokból fog alkotni valamit, mert olyan még úgy sincs. Amikor közölte velem ezt az ötlete, eléggé szkeptikus voltam, mondjuk, nem rendelkezek ilyen téren túl sok képzelő erővel. Leginkább arra nem tudtam rájönni, honnan fog annyi bukósisakot szerezni, amennyiből neki tud látni egy szobornak. Ebben végül az én segítségemet kérte, mert tudta jól mozgok az online felületeken, ha toborzásról van szó.

Fel kellett adnom pár hirdetést, a leglátogatottabb közösségi oldalakon. Szinte hihetetlen, de alig egy hét alatt 20-nál több bukósisak felajánlás érkezett. Volt köztük minden féle, deszkázáshoz, korcsolyázáshoz, síeléshez és mindenféle sporthoz, amihez szükséges a fejvédelem. Kellemes csalódás volt ez számunkra, hogy az emberek, ha lehet, hozzájárulnak a művészetekhez. Nem telt sok időbe, hogy Dénes neki lásson és elkezdjen alkotni ezekből a kellékekből valamit, ami megszólítja az embereket. Ahogy telt múlt az idő, a sisakok csak érkeztek. Úgy 60-nál is több lehetett már a birtokunkba, amikor csengettek az ajtón. Az ajtóban a szomszéd srác állt, kezében egy gyönyörű motoros bukósisak volt. Mondta szívesen felajánlja nekünk, mert találkozott a neten a hirdetésünkkel. Nem akartuk elfogadni, mert látszott rajta, hogy új. Kérdeztük miért akarja ezt nekünk adni, amikor a piros kék és a sárga mintázat kifejezetten tökéletes harmóniát okoz a szemnek.

Elmondta, hogy nem rég lelt rá egy oldalra, ahol akciós bukósisakra lehet szert tenni. Nem csak az áruk jó, hanem egyedi mintázatot, színeket is lehet készíteni. Ezen kívül egy olyan webshopról van szó, ami egy nagy motoros üzletlánc része. A bukósisakokról mindent meg lehet tudni az oldalon. Egyszóval egy remek és hasznos oldal. A sisakot meg azért hozta nekünk, mert sokáig vacillált milyen színösszetétel legyen, aztán mikor élőbe látta, hiába, hogy hibátlan és gyönyörű a sisak, még is más színeket szeretne. Ezért már berendelt egy másikat, hisz olyan jó árakkal dolgoznak, hogy inkább vett egy újat, mint félig érezze magát jól motorozás közben.

Értetlenül álltunk a helyzet előtt, mindenesetre elfogadtuk a felajánlást. Még kérdezősködtünk mi is pontosan ez az oldal, mert szívesen ajánljuk ismerősinknek, ha a rendelés ügyintézése gördülékenyen megy. Mert látjuk, hogy minőségi termékeket forgalmaz. A szomszéd csak nevetett és mondta ennél jobb webshopot nem tud ajánlani, szóval nyugodtan terjesszük a hírét.

Miután távozott, nem tudtuk felhasználjuk-e, mert hát túl jó volt a bukósisak, hogy egy szobor része legyen. Azt hiszem ennél a pontnál megakadt Dénes barátom kreativitása és nem folytatta a remek művét, hanem pár hétre rá, valami újba fogott. A sok felesleges bukósisakot pedig egy lomtalanítás alkalmával kitettük, de azt az egyet, amit a szomszéd srác adott Dénes megtartotta és még máig a szoba egyik dísze. Azt mondja, bármikor elkezdhet motorozni és akkor neki lesz az egyik legjobb és legmenőbb bukósisakja.