Katasztrófa elhárítva – volt baj, nincs baj

Egy menő grafikai és reklámügynökséget vezetek, imádom a munkám. A cégnél szeretnek, igaz ez köszönhető a folyamatos kreatív munkavégzésnek is, a kreatív, változatos feladatoknak, amik egy grafikai elemekkel és reklámokkal dolgozó ügynökséghez nap mint nap beérkeznek.

A minap éppen egy castingot szerveztem és már várakoztak a jelöltek a hallban, amikor az utolsó pillanatban gyorsan kiszaladtam a mosdóba, hogy megnézzem, jól áll-e a sminkem és a ruhám. Hiszen ez fontos egy ilyen ügynökségnél való munka során. Akkor láttam, hogy teljesen el van dugulva a lefolyó. Gyorsan hozattam az asszisztensemmel duguláselhárítót, amit bele is öntöttem. Ezzel nem változott semmi, sőt. Azt hiszem csak nagyobb lett a baj. Szóltam, hogy a castingot tegyük át holnapra és valaki hívjon szakembereket.

Szaladt az asszisztensem, hogy talált egy víz-, gáz-, fűtésszereléssel foglalkozó céget, ám a duguláselhárítás árak budapest menüpontban nem találja a kiszállás árát. Nem baj, hiszen szükség van rájuk azonnal, hívni kell őket. Így is lett. Felhívtuk a céget, azonnal fel is vették a telefont és megkérdezték mi a probléma, hogy tudják, milyen eszközökre lesz szükség.

Egy órán beül meg is érkeztek, felmérték a problémát saját szemükkel, majd biztosítottak, hogy hamar meg fogják oldani a problémát, a castingot nyugodtan tartsuk meg még ma. Elővették az eszközöket, volt náluk nagy nyomású ipari pumpa, ami működésében hasonlít a WC pumpához: egy erős vízsugár okoz túlnyomást a csőben, ezzel megszüntetve a dugulást. Azonban nem ezt az eszközt használták, hanem egy úgynevezett csőgörényt. Ez egy spirálos duguláselhárító berendezés, amely spirálos alakjával végigmegy a csőben és folyamatosan szedi le a cső faláról a szennyeződéseket így megszüntetve a dugulást.

A szakemberek, akik egyébként évekig képzik magukat, hogy alapos és precíz munkát tudjanak végezni, elmondták, hogy vigyáznom kell, mert a dugulást elhárító szerrel csak még nagyobb dugulást okoztam a csőben, ugyanis az azt feltételezi, hogy a dugulást valamilyen zsíros anyag okozta, a szer pedig lúgos. Ám ahelyett, hogy feloldotta volna egyik a másikat, összekeveredtek, és egy nagy nagy dugulást eredményeztek. Ezen kívül még a barkácsboltban vásárolt duguláselhárító eszközökkel is vigyázni kell, mert azok csak akkor tudnak segíteni, ha pontosan tudjuk hogyan is kell használni őket. Ha nem vagyunk biztosak magunkban egyszerűbb szakembereket hívni.

Megkérdeztem miért nem találtuk a duguláselhárítás árakat budapesti kiszállás esetén, és azt felelte a szakember, hogy a kiszállás ingyenes. A nap 24 órájában, ha van valós megoldandó probléma. Ez nagyom kellemes meglepetésként ért. Megkérdeztem, hogy tudnak-e számlát írni a cég nevére, és arra is igen volt a válaszuk, sőt a számlát a biztosító is el fogja fogadni. Nagyon örültem ennek.

Az egész probléma nagyon hamar megoldódott, így biztosan meg is jegyzem ennek a cégnek – amely több, mint 30 éves tapasztalattal büszkélkedhet – a nevét. Méghozzá azért, mert nemcsak a lefolyók dugulására van meg a megfelelő szakember, így a segítség is, hanem rengeteg más problémára is. Ilyen lehet például a csatornatisztítás, csatornázás, más duguláselhárítások, csőtörés, vízvezeték szerelés, WC tartály csere vagy szerelés, fürdőkád felújítás, bojler vagy kazán javítása, cseréje, csaptelep szerelés, fűtésszerelés, radiátor, termosztát, cirkó, vagy gázkészülék szerelése vagy csak szimpla karbantartása, és még jó sokáig tudnám sorolni.

Hála nekik, a casting sikeresen lezajlott még aznap.