Nem mindegy, hogy mit reklámozunk

Reklámszakemberként gyakran választás elé állít minket az élet: elfogadjuk az adott projektet vagy ne? Elsőre talán egyszerűnek tűnik a válasz: ha sokat fizet fogadjuk el, ha keveset, akkor ne. Ez azonban szerintem nem mindegy. Reklámszakemberkén felelősséggel tartozunk azok iránt, akiknek a reklámot készítjük. Kvázi mi vagyunk a közvetítő, akin keresztül az adott tartalom eljuthat a megbízótól az olvasóig, fogyasztóig. Nem mindegy, hogy mit juttatunk el. Ha egy cég nyilvánvalóan hazudik, szemetet árul, vagy becsapást követ el, akkor etikátlan elvállalni a reklámozását. Akkor is, ha rengeteg pénzt fizet érte. Reklámszakemberként persze nem feltétlenül tudjuk kiszűrni – és nem is feladatunk -, hogy minden igaz-e abból, amit a megbízó állít, de azért például feltehetjük magunknak a kérdést, hogy mi vásárolnák-e az általunk reklámozott cégtől, igénybe vennénk-e az általunk promózott cég szolgáltatásait. Ha a válasz egyértelműen igen, az nagyon jó. Ha a válasz akár, az rendben van. Ha a válasz nem, akkor el kell gondolkodnunk azon, hogy elvállaljuk-e a kampányt. Akkor is, ha például egy csőtörés miatt megremegett a pénzügyi biztonságunk.

A csőtörés egy olyan probléma, ami bárkivel megeshet. Előfordulhat a lakásunkban, a nyaralónkban és az irodánkban is. Ha szeretnénk megelőzni, és karbantartást végeztetni a vízvezeték hálózatunkon (és persze akkor is, ha már beütött a krach), nincs más dolgunk, mint beírni az egyik keresőóriásba, hogy vízvezeték szerelés. A találtak között navigálva felkeltheti az érdeklődésünket a https://vizszereles.net honlapja. A cég azt hirdeti magáról, hogy sürgős esetben Budapesten és Pest megyén belül akár egy órán belül megérkezik a helyszínre, hogy elkezdje a hiba elhárítását. Foglalkoznak vízszereléssel, csatornázással, csőtörés javítással, duguláselhárítással, csatornakamerázással és persze fűtésszereléssel is.

https://vizszereles.net

Legyen szó szerelésről, karbantartásról, javításról, cseréről vagy tisztításról, mindent rájuk bízhatsz egészen a hiba feltárásártól a szerelésig. A https://vizszereles.net -en azon kívül, hogy alapvető infókat találhatsz a szolgáltatásaikról, hosszabb cikkeket is találsz, melyek a vízszerelés egy-egy területével foglalkoznak. Ez azoknak készülhetett, akik nem csak egy javítás árát és idejét akarják tudni, hanem kíváncsiak a probléma hátterére is. Egy ilyen téma például a csőtörés. A csőtörés egy vészhelyzet, mely bármikor, bárkivel előfordulhat, és teljesen megelőzni sem lehet. Okozhatják az elöregedett, átrozsdásodott csőfalak, a kemény víz miatt kialakuló vízkő, a fagypont alatti hőmérséklet, a rossz csőméret választás, a hibásan összerakott illesztések, a nem megfelelő víznyomás és persze egy fizikai behatás is. Felmerülhet bennünk, hogy csak a nagyobb csőtörésekkel kell igazán foglalkozni, a pici sérülések nem okoznak akkora gondot (pláne, ha az érintett csőszakasz a pincében van), ez azonban tévedés. A szivárgó víz eláztatja a falakat, sőt akár alá is moshatja őket, a nedvességtől megindulhat a salétromosodás és a penészedés, nagyobb mennyiségben távozó víz pedig károsíthatja a berendezést és az elektromos hálózatot is. Minél hamarabb meg kell tehát kezdeni a javítást, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy egyáltalán észrevegyük a problémát. Csőtörésre utalhat, ha csökken (esetleg folyamatosan alacsony) a víznyomás, ha nedves foltok jelennek meg a falakon, ha a burkolat mögül víz szivárog, ha el van árasztva a vízakna és persze az is, ha indokolatlanul pörög a vízóra. Mielőtt pörgő vízóra esetén szakemberhez fordulunk érdemes ellenőrizni azt is, hogy nem tölt-e a WC tartály, vagy nem maradt-e bekapcsolva véletlenül a mosógép vagy a mosogatógép. Ezzel pénzt spórolhatunk, és persze a szakembereket sem ugráltatjuk feleslegesen.