Bárminek lehet jó reklámja

Manapság a reklámok beférkőztek az életünk minden területére. A reklám készítés pedig külön iparággá nőtte ki magát. az alapján választjuk meg az öltözékünket, milyen járművet veszünk, azt hogy milyen élelmiszert vásárolunk és milyen bútorokkal és háztartási cikkekkel szereljük fel az otthonunkat. A reklámoknak nagyon fontos elmeévé vált a grafikai megjelenítés is, mivel főként vizuálisan hatnak ránk. A legtöbbször egy adott árucikk látványvilága az, amivel megkívánja fogni a vásárlókat, sokszor csak ez után következik a szlogen. Talán ezért is kevésbé hatásosak azok a reklámok, amikkel csak audio vizuális úton, akár egy rádióműsor hirdetésében találkozunk. Ennél meggyőzőbben hatnak ránk a képi elemek. Gyakran éppen ezért különböző hírességekkel, élénk színekkel, figyelemfelkeltő ábrákkal népszerűsítik az adott cégek a termékeiket. Ha kicsit elkezdünk oda figyelni arra, hogy mi alapján választjuk ki azokat az árucikkeket, amiket mi megvásárolunk, észrevehetjük, hogy mekkora befolyással vannak ránk a reklámok és azok grafikái. A grafikai és reklámstúdiók szakemberi gyakran az emberi pszichológiára alapozzák elképzeléseiket. A cél a meggyőzés és a befolyásolás.

Mindezt pedig olyan módszerekkel kívánják elérni, hogy az ne legyen a vásárlók számára se szembe ütköző, se túl erőszakos, hiszen el kell hitetni, hogy nem a cégek akarják eladni termékeiket, hanem mi akarjuk megvásárolni őket. A jó reklám eléri, hogy úgy gondoljuk, szükségünk van az adott termékre és mindig is szükségünk volt rá. Vannak azonban olyan alkalmak, amikor valóban szükségünk van valamire. Vegyük azt például, ha elromlik az otthonunkban a mosógép, tönkre megy a fűtőtest, vagy bemondja az unalmast a bojler. Ekkor is az alapján fogjuk kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb terméket, hogy annak milyen reklámja van. Emiatt is kevésbé szerencsének mondhatják magukat az olyan kisebb, vagy akár még indulóban lévő vállalkozások, melyeknek nincsen megfelelő anyagi keretük a terméküket népszerűsítő rengeteg hirdetésre és reklámra. Gyakran, ha megpróbálunk eltekinteni attól, hogy a legnagyobb áruházak, legismertebb márkával rendelkező termékeit válasszuk kellemes csalódásban lehet részünk.

Nem régiben kiderült, hogy villanybojler cserére van szükségem. Sokáig gondolkoztam, hogy egy műszaki áruház terméki közül válasszak e. Az ismertebb üzletek és márkák azzal az előnnyel indulnak, hogy a vásárlók megbízhatóbbnak tartják őket. Ekkor mindig eszembe jut, amit egy régi ismerősöm szokott mondani. A legyek szeretik az ürüléket és több milliárd légy nem tévedhet. Tehát nem biztos, hogy mindig az a legjobb választás, amit sokan szeretnek. Elkezdtem az interneten keresgélni villanybojler akció, villanybojler csere után.

Ekkor találtam rá a villanybojlerbolt.hu oldalára. Első látásra is meggyőzőnek találtam a honlapot. Tetszett, hogy piros az oldal háttere, ez nem csak egy igazán figyelemfelkeltő szín, de nagyszerű utalás arra is, hogy a honlap vízmelegítőkkel foglalkozik. Már az oldal felülete is olyan forró, mint az általuk kínált villanybojlerek felmelegített vize. Külön örömet jelentett számomra, hogy rendkívül könnyen eligazodni a honlapon. Internetes vásárlás esetén sokszor problémát jelent, hogy bár a vásárló lehet, hogy tisztában van vele, mit szeretne vásárolni, azonban sehogy sem találja azt az online shopban és ilyen helyzetekben sajnos nincsen eladó, aki a segítségünkre segíthetne. A külön kategóriák jól átláthatóan megtalálhatók, mind az Ariston, a Gorenje, a Haier és a Hajdu villanybojler is külön fülek alatt helyezkedik el. A kiválasztott fület megnyitva pedig megismerkedhetünk az adott márkák különböző típusaival is. Sajnos én nem vagyok villanybojler szakember, így mind a márkákról, mind a típusokról keveset tudok. A kevés alatt pedig azt értem, hogy szinte semmit. Ezért gondoltam volna először jó ötletnek egy áruházban megvásárolni az új villanybojleremet. Azonban nem igazán szeretek eladókkal beszélgetni, sokszor úgy érzem, hogy jutalékot kapnak bizonyos eladásaik után és emiatt rendkívül erőszakosnak tartom őket. Sokszor az ember már csak azért vásárol meg egy adott terméket, mert meg akar szabadulni az eladótól. A villyanbojlerbolt.hu azért is kellemes csalódást jelentett, mert megnyitva a különböző márkákat részletes leírást találhatunk róluk. Így megbizonyosodhatunk róla, hogy valóban a számunkra legmegfelelőbbet választjuk ki.

Összevetve az áruháziakkal, a honlapon található akciós Hajdú villanybojler árakat igazán meglepődtem. Ekkor már biztos voltam benne, hogy innen fogom megrendelni az új villanybojleremet. Észrevettem, hogy lehetőség van arra is, hogy a kiszállításkor felszereljék az új készüléket, ami úgy vélem ritka, akkor, ha ezt egy áruházban vásároljuk meg. Gyakran a kiszállítás és a szerelési költség magasabb, mind maga a termék ára. Egy 100 literes Hajdú villanybojlert választottam, amelyre két év garanciát is biztosítottak a számomra. Biztos vagyok benne, hogy, ha legközelebb bármelyik ismerősömnek hasonló műszaki cikkre lesz szüksége, ezt a honlapot fogom ajánlani neki.